Vi kan rådgive dig om dine rettigheder på fotografier eller tekst

Det kan være en overvældende opgave at finde ud af, hvordan du er beskyttet og om du overhovedet er beskyttet, når det kommer til immaterielle rettigheder. Der er mange muligheder for at opnå beskyttelse inden for den immaterialretlige regulering, der er mulighed for en patent-, brugsmodel-, design- eller varemærkeretlig beskyttelse, der alle har det til fælles, at de kræver en registrering for at sikre dine rettigheder.

Hvis du ikke har registreret nogen af de ovenstående, er der ofte hjælp at finde i den ophavsretlige regulering, hvor beskyttelsen gælder umiddelbart efter frembringelsen, af dit litterære eller kunstneriske værk, her skal det dog kunne dokumenteres, at du ejer rettighederne eller i det mindste er først i tid. Hvis du er i tvivl om, hvordan du sikrer denne dokumentation, kan vi hjælpe med at forstå hvordan dette gøres bedst muligt.
Du kan med fordel læse vores artikel om ophavsret, hvis du gerne vil vide mere om emnet, eller du kan læse nogle af indlæggene på vores blog.

Mange tror fejlagtigt, at man skal advisere sin ophavsret før den gælder, dette er ikke tilfældet – den gælder uanset. Dog kan vi kun anbefale, at du f.eks. skriver dit navn som et vandmærke eller andet, på dine fotografier for at afskrække eventuelle tyve, men kun I de tilfælde. Alt dette kan vi rådgive dig om.

Rådgivning
© Alex Green / Pexels

Hvis du er i tvivl, om der er tale om en krænkelse af din ophavsret, eller hvis du bare har brug for et par juridiske øjne, så kan vi hjælpe!

Kontakt os i formularen forneden, send en mail til eller ring til os på tlf. 71 74 74 50, så vi kan tage en snak om, hvad vi kan gøre for dig.

Kontakt os allerede i dag!